Пропускане към основното съдържание

Физик обори с формули (цели 4 стр.) акт на катаджия

нарушение на пътя
Американски физик от университета в Сан Диего оспори глоба от пътната полиция с 4 страници формули.


Ученият успял да докаже, че съставеният му акт противоречи на природните закони, предаде Ен Би Си.

Дмитри Крюков използвал познанията си, за да се пребори с глоба за нарушение, за това, че не спрял напълно на знак "стоп".

Полицаят го глобил 400 долара, но вместо да се разплати за нарушението, Крюков написал научен трактат, с който доказал, че актът противоречи на законите на физиката.

Крюков използвал формули за линейна и ъглова скорост, които представил в съда, за да докаже своята невинност.

Писменото показание обяснявало, че полицаят "си е мислил, че вижда нарушение, което всъщност не е видял".

"Блюстителят на реда всъщност се е заблудил от ъгловата скорост на хипотетичен обект, който не е спрял на съответния знак. Това, на което е станал свидетел, всъщност не отразява истинската реалност", написал в своя защита нарушителят.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.