Пропускане към основното съдържание

Румен Овчаров: Не са ни изиграли!

депутатът от Коалиция за България Румен Овчаров
„Не са ни изиграли. Не сме очаквали, но не бих го драматизирал толкова много“.

Това заяви пред Нова телевизия депутатът от Коалиция за България Румен Овчаров по повод оттеглянето на подписите на депутатите от "Атака" от искането за вот на недоверие към правителството.


С това поредният опит за премахване на правителството от страна на БСП се провали.

На въпрос кой е имал интерес да не се състоят дебатите по вота на недоверие към кабинета „Борисов”, Овчаров каза, че очевидно това са тези, които бягат от истината за „Белене“.

„Не мисля, че БСП е направило нещо грешно при искания вот на недоверие сега. Ако не искаме вот за „Белене“, не знам за какво друго”, коментира още Овчаров.

„ГЕРБ всячески се стреми да скрие дебата за АЕЦ „Белене" и да избяга от истината за проекта. След като решението на Народното събрание да подкрепи отказа от централата беше проведено с изключени камери и без да се предава по телевизията, сега беше направено всичко възможно и дебат по вот на недоверие да не се състои“, добави червеният депутат.

Той отхвърли появилата се информация, че зад решението на „Атака“ да оттегли подписите си от вота на недоверие стои бившият президент Георги Първанов. Според него едва ли Първанов можел да влияе до такава степен на политическите процеси.

Овчаров допълни, че премиерът Бойко Борисов лишава България от най-добрия енергиен проект за последните 50 години. Според него за 60 години експлоатация на атомната централа бихме спечелили 200 млрд. евро.

Овчаров коментира управлението на премиера Бойко Борисов като неефективно и некомпетентно и всеки опит за коалиция с ГЕРБ би бил харакири.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.