Пропускане към основното съдържание

Меглена Кунева не се вижда в ролята на балансьор

партия Меглена Кунева
Ще направя партия, когато съм сигурна, че отговарям на очакванията на хората, заяви в интервю за БТА Меглена Кунева, председател на сдружение "България на гражданите".


„ Знам, че много хора ме калкулират в проценти, но нека не го правят”, апелира тя и посочи, че иска да спре "заразата" от разочарование към българските политици.

Кунева не се вижда в ролята на балансьор, защото заема твърди и категорични позиции. Според нея обаче е твърде рано да се говори за евентуални коалиции. Тя смята да провежда дясна политика, която обаче не изключва социалния елемент и основната й цел е добруването на хората.

„Знам, че сдружението плаши много хора - и отляво, и отдясно, и от центъра, защото всеки се е вкопчил в своята роля. Сещам се за строфа от "Макбет" на Шекспир - "...актьор бездарен, който се явява, измъчва и изпъчва своя час на сцената и след това изчезва". Когато политиците са се вкопчили в една роля, а зад нея няма характер, вече не е истинско”, коментира още Кунева.

Относно думите на премиера Бойко Борисов, който спомена евентуална партия на Кунева сред възможните партньори на ГЕРБ в следващия парламент, председателят на сдружението „България на гражданите” коментира:

„Гледайте какво приемам, а не какво ми се предлага. На пръв поглед изглежда добре - дясна формация, влязла в НС с широка подкрепа... Но погледнете какво правят. Реално имаме правителство на намеренията и купуването на време. Купуването на време всъщност е най-успешната сделка на този кабинет, така свикнахме да приемаме намеренията за новини”.

Една от задачите на Меглена Кунева като председател на Европейската служба за гражданска инициатива е да направи възможна законодателната инициатива за обикновените граждани в България - възможност, предвидена за ЕС в Лисабонския договор.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.