Пропускане към основното съдържание

ГЕРБ натисна "Атака" за вота, ядосва се Станишев

БСП Сергей Станишев
Очевидно е имало натиск върху депутатите от "Атака", за да оттеглят подписите си за вота на недоверие към правителството заради отказа от АЕЦ "Белене", заяви в Хасково лидерът на БСП Сергей Станишев.


Той научи за променената позиция на партия "Атака" от медиите и заяви, че може да изрази само своето съжаление, защото тази позиция не е принципна.

"Ако това е начинът да се опази единството на групата - да са живи и здрави", коментира Станишев.

На въпрос от кого е натискът Станишев отговори: "От партия ГЕРБ! Добро утро!".

Лидерът на БСП допълни, че настоящият парламент не изразява волята на българските избиратели по темата "Белене".

"За 20 години това е единственият модерен проект, който гарантира бъдещето на ядрената енергетика, енергийната ни независимост и сигурност“, допълни бившият премиер.


Той бе категоричен, че БСП ще инициира създаването на комитет за събирането на 500 000 подписа за провеждане на референдум, за да могат хората да се произнесат по въпроса са АЕЦ "Белене".

В Хасково Станишев отрече между него и Георги Първанов да има конфликт, но все пак не скри, че не споделя идеите на експрезидента.

Той допълни, че партията, която спечели следващите парламентарни избори, ще завари една абсолютно разбита държава с опоскана хазна, изяден фискален резерв.

"Ще бъде много трудно, трябва да сме честни и почтени към българските гражданите", подчерта лидерът на социалистите.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.