Пропускане към основното съдържание

Убиха бизнесмен в София

Криминалисти от столичната дирекция разследват убийство на 40-годишен мъж, намерен мъртъв в кв. Горубляне, съобщиха от полицията.


Инцидентът е станал още на 14 април, но МВР съобщава за случая едва днес. По неофициална информация убитият е бизнесменът Драгомир Бицов, собственик на заложни къщи и занимавал се с лихварство.

На 14 април рано сутринта в Седмо районно бил получен сигнал за починал мъж в кв. Горубляне. На място пристигнали дежурна оперативна група и съдебен лекар.

Тялото на 40-годишния бизнесмен е открито в гараж, който бил негова собственост. Според съдебния лекар нямало данни за насилствена смърт.

Последвалата аутопсия обаче установила две огнестрелни рани в главата. На мястото на инцидента е извършен повторен оглед. Продължава работата за изясняване на случая.

Бицов не е криминално проявен.

По неофициална информация той е имал фирма за авточасти и магазин на столичната ул. "Козлодуй", както и няколко заложни къщи, и се занимавал с лихварство.

Смята се, че той е един от мозъците на бандата, разбита в края на май 2010 г. при спецакция “Лихварите” на МВР срещу незаконна финансова дейност, лихварство и изнудване.

Тогава полицията задържа 12 души в столичните квартали „Младост”, „Надежда”, "Дружба", "Христо Ботев" и „Свобода”.

Това е поредното убийство за последния месец в столицата. На 9 април бе убит бизнесменът Васил Лазов, известен с прякора Железния. Пет дни по-рано в центъра на София бе застрелян 40-годишният благоевградски хазартен бос Йордан Динов. На 25 март пък бе убит един от групата на „Наглите“ – Кирил Кирилов-Шкафа.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.