Пропускане към основното съдържание

Два млн.лв. таван за президентските, осем за местните избори

Публичен регистър на банковите сметки на партиите и коалициите ще показва разходите им по време на предизборните кампании.
ЦИК трябва да представи пред Сметната палата данните за сметките, които ще обслужват кампаниите на допуснатите до изборите политически формации.
Регистърът ще е публичен и в него ще се отчитат всички приходи и разходи на политическите сили (партиите, коалициите и инициативните комитети) във връзка с изборите.
До 30 дни след изборите политическите играчи трябва да представят в Сметната палата подробна сметка за предизборната си кампания. За всеки един приход или разход е нужен документи.
Анонимните дарения са забранени. Същото важи и за търговци, юридически лица, НПО-та, чужденци извън ЕС. Физическите лица пък не могат да даряват над 10 000 лв. годишно на любимата си партия.
2 млн. лв. е горната граница на номинираните за президент от партии, коалиции или инициативни комитети. За местните избори сумата не бива да надхвърля 8 млн. лв., тъй като в нея влизат и кампаниите на общинските съветници.

Източник actualno.com

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.