Пропускане към основното съдържание

БСП прие предложението на премиера за "Бузлуджа"

БСП прие хвърлената ръкавица от премиера Бойко Борисов за паметника „Бузлуджа“.

Социалистите вече настояват държавата да прехвърли безвъзмездно собствеността върху паметника обратно на БСП.

Така те отговарят на призива на премиера, който в началото на месеца заяви: „Да пуснат писмо, да си я вземат и да се оправят".

Днес, въз основа на закона за държавната собственост, от БСП са внесли искането в областната администрация на Стара Загора, обяви секретарят на партията Антон Кутев.

То е адресирано до министъра на регионалното развитие Росен Плевнелиев и е с копие до Бойко Борисов.

„Разчитам на мъжеството на Бойко Борисов да удържи на думата си и да ни върне паметника“, заяви от своя страна председателят на младежката организация на социалистите Явор Гечев. 

Младежката организация на БСП обяви, че веднага след като си получат обратно паметника, ще започнат дарителска кампания за набиране на средства за поддържането му.

Включително ще бъдат използвани набирателна сметка и SMS-и.
Червените ще настояват и за оставката на областния управител на Стара Загора Йордан Николов заради несправяне със законовото задължение да се грижи и поддържа държавната собственост.

Скандалът с петолъчката стана, след като областният управител на Стара Загора забрани със заповед от 27 юли подготвяната изненада за празненството на социалистите заради липсващите кабели и инсталации в паметника.

Антон Кутев тогава определи заповедта като „саботаж на честванията“ и се закани, че ако не им позволят да запалят звездата, ще осветят кабинета на премиера.

Младежите от партията все пак осветиха паметника по време на честванията на левицата, въпреки че през деня дори Бойко Борисов им забрани.
След това пък Йордан Николов се оплака, че социалистите са оставили нерегламентирано сметище.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.