Пропускане към основното съдържание

Труден дуел Плевнелиев–Кунева

Строителният министър Росен Плевнелиев би спечелил битката за президентския пост на балотаж, ако той е кандидатът на ГЕРБ за „Дондуков“ 2.

Това показват данните от последното социологическо проучване на „Галъп интернешънъл“, проведено в периода 28 юли – 4 август.

Ако на евентуален втори тур на президентските избори се явят Кунева и Плевнелиев, битката се очаква да бъде трудна. Данните показват, че все пак строителният министър би спечелил с 29% срещу 27% за независимия кандидат-президент.

Ако на втория тур обаче са Плевнелиев и кандидатът на БСП Ивайло Калфин, данните показват категорична победа за най-рейтинговия министър в кабинета на Борисов . Той би спечелил с 35% срещу 17% за червения кандидат.

При хипотетичен втори тур между Калфин и Кунева, първият ни еврокомисар би спечелила убедителна победа с 31% срещу 16% за социалиста.

Управляващите се намират в период на известна стабилизация на общественото доверие, отчитат още социолозите.

След пика на негативни оценки през пролетта се наблюдава известен спад на негативните очаквания за икономиката и семейните бюджети.

Още по темата

Отрицателните оценки за управлението обаче остават по-високи от положителните.

Мнозинството българи – 57% – продължават да твърдят, че страната ни върви към по-зле като цяло, но техният дял спада с около 5-6 пункта в сравнение с предните месеци.

25 на сто смятат, че България върви към по-добро.

С около 7% спадат и негативните очаквания за икономическото развитие на страната за следващите 12 месеца – от 42% на 35%.

Леко се подобряват и очакванията за личното и семейното материално положение.
34 на сто смятат, че материалното положение на семейството им през следващите 12 месеца ще остане същото, 31 на сто – че ще се влоши, а 16 на сто – че ще се подобри. 

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.