Пропускане към основното съдържание

Пробив в лечението на левкемия

Учени от университета в Пенсилвания заявиха, че за първи път са постигнали явен успех в използването на нов метод за лечение на левкемия, при който кръвните клетки на пациента се превръщат в "убийци", ликвидиращи раковите клетки, съобщи Асошиейтед прес. 

Досега методът е изпробван върху едва трима пациенти, но резултатите са изумителни: двама от тях изглеждат напълно излекувани от хронична лимфоцитна левкемия след една година лечение, а третият се е подобрил, въпреки че още не се е излекувал изцяло. 

Учените се готвят да приложат същата генна терапия за лечение и на други видове рак. 
Изследователите от години се стремят да намерят начини да засилят способността на имунната система да се бори с рака, но досегашните техники имаха ограничен успех. При новия метод армии от клетки убийци атакуват раковите клетки, унищожават ги и продължават да ликвидират всяка нова ракова клетка, която се появи. БТА

Източник actualno.com

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.