Пропускане към основното съдържание

Данъчните затварят хотел и ресторант в Слънчев бряг

Две новопостроени крила на хотел в "Слънчев бряг" и единият от ресторантите му ще бъдат затворени, съобщиха от НАП.
Причината е, че новите части на сградата и ресторантът не са направили задължителната категоризация по закон.
Целият персонал на хотела е бил нает на четиричасов работен ден.
Нови груби нарушения на трудовото законодателство са разкрили съвместните проверки на НАП и инспекцията по труда при продължаващите и снощи проверки в увеселителни заведения в "Слънчев бряг".
Бармани и сервитьори работят 24 часа без прекъсване, което е недопустимо по закон. Същите хора са били осигурявани по документи като заети на четиричасов работен ден.
Работодателите им ще бъдат глобени още утре и от НАП, и от инспекцията по труда.
Санкцията за неверни данни в осигурителните декларации стига до 5000 лева.
Доставките на алкохол, безалкохолни напитки и храни в нощните заведения в комплекса са извършвани без документи, не са издавани фактури, а покупките са финансирани с укрит оборот.
Възложена е проверка и на най-голямата борса в курорта за храни и напитки. Открити си доказателства, че борсата също укрива значителна част от приходите си.
Близо три пъти по-малко от действителния оборот отчитат на касовите си апарати нощните клубове и дискотеките в курортния комплекс "Слънчев бряг", информират от НАП.
Съвместните проверки на НАП, "Главна инспекция по труда", Комисията за защита на потребителите и Агенцията по храните продължават.
Приходите от вход и продажби в четири нощни клубове на плажа, ресторант и паркинг само за две нощи са достигнали близо 600 000 лв., което е три пъти повече от отчетеното на касовите апарати на заведенията през миналия уикенд.
През миналия летен сезон НАП подложи на открито данъчно наблюдение близо 80 от най-популярните нощни заведения по Черноморието.
За малко повече от месец "на светло" излязоха близо 4,5 млн. лв. укрит оборот.
След проверките всички фирми без изключение увеличиха месечните си вноски по ДДС в бюджета със средно 50 на сто, припомнят от агенцията.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.