Пропускане към основното съдържание

Таки се ширил в палат на изкуствен остров в Дубай

Христофорос Аманатидис – Таки е заловен в луксозния комплекс "Палм Джумейра" в Дубай
Христофорос Аманатидис – Таки е заловен в луксозния комплекс "Палм Джумейра" в Дубай (изкуствен остров, на който живеят изключително богати хора).


Той е задържан в луксозно жилище, а не се е предал и не е бил с фалшив паспорт, обяви главният секретар на МВР Калин Георгиев.

"Да се надяваме, че историята с Таки ще завърши със съдебен процес. Колегите от ВКС са в непрекъснат контакт с колегите от "Евроджъст" и ще трябва да изчакаме съдебните власти в Обединените арабски емирства да се произнесат", допълни той пред TV7.

Още през 2008 г. България издаде европейска заповед за арест на Таки, а в началото на юни 2009 г. прокуратурата му повдигна задочни обвинения, че заедно с Христо Вартерян-Ицо Исуса е създал и ръководил организирана престъпна група за разпространение на наркотици.

Според прокуратурата групата е разпространявала хероин и кокаин в София. Занимавала се е с грабежи и се е специализирала в наказателни акции.

Според разследващите хората на Таки са рязали уши и са чупили ръце и крака на некоректни длъжници и конкуренти.

Главният секретар Калин Георгиев коментира и задържането на Евелин Банев – Брендо, за когото има заповед за арест от Швейцария, където срещу него има повдигнато обвинение за трафик на кокаин в огромни размери. Става въпрос за пратка от 10 тона.

"Брендо досега е бил в сянка и за него само се нашепваха неща. Това е причината той до момента да е бил встрани от наказателните производства. Арестувахме го, защото можеше да избяга. Като цяло дейността му е била за търговия извън България, защото дрогата не е минавала през нашата територия", обяви още Георгиев.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.