Пропускане към основното съдържание

Краят на една ера! Lada приключва с 2104 и 2107

Пускането на Lada Granta на пазара доведе до рязък спад на търсенето на два от класическите модели на марката - 2104 и 2107. По тази причина компанията АвтоВАЗ взе решение да сложи край на тяхното производство.

Първата стъпка към спирането на двата модела ще бъде направена през лятото, когато в Ижевския автозавод ще започне пълното производство на Granta. В момента моделите 2104 и 2107 не се произвеждат, а само се сглобяват в същото предприятие от предварително направени компоненти.

"Плановете ни са още през тази година да приключим с "четворката" и "седмицата", тъй като интересът към тях е минимален", коментира един от директорите на АвтоВАЗ Игор Буренков.

Краят за 2107 трябва бъде през август, но не е изключено този срок да бъде удължен, тъй като АвтоВАЗ ще продължи да продава автомобила в някои африкански държави. Колкото и странно да е, интересът към машината в страни като Египет продължава да е сериозен. 2104 пък ще се произвежда до края на 2012 г.

Базираният на Fiat 124 автомобил, носещ името Lada Signet в Канада, Lada Laika в Бразилия и Lada Riva в някои европейски страни, е на пазара вече над 30 години, като е произведен в около 17 милиона екземпляра.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.