Пропускане към основното съдържание

Весела Лечева: Ние свършихме около 80% от работата на Бойко Борисов

Премиерът Бойко Борисов и бившата шефка на ДАМС Весела Лечева се сдърпаха заради "спортното бижу на София" - зала "Арена Армеец".

Лечева беше гост на Николай Бареков в сутрешния блок на TV7 и изтъкна, че предишното правителство е свършило повечето работа по залата.

"Гордея се, че ние направихме първата копка на Арена "Армеец". Ние свършихме около 80% от работата на Бойко Борисов. Оставихме всичко в ръцете на строителя. Постлахме червено килимче, по което да премине Борисов", посочи ексшефката на ДАМС и носител на множество медали по спортна стрелба Весела Лечева.

"Ако трябва да съм още по-язвителна, единственото спортно съоръжение от "А" до "Я", което направи Борисов, е езерото "Ариана", добави Лечева.

Думите й обаче явно са жегнали Борисов, който веднага се включи в ефир, за да я опровергае.

"Всичко сме направили ние - от първата копка до пускането в експлоатация на Арена "Армеец". И това са много такива обекти. "Спорт Палас" във Варна го заварихме в безобразно състояние и го ремонтирахме", каза по телефона Бойко Борисов.

Весела Лечева пък му опонира, че е оставила 10 млн. лв. за ремонта на "Спорт Палас" и реконструкцията била започната.

"Вие ми оставихте половин милиард под водата. Какво финансиране сте ни оставили, за четири години защо не го направихте вие", попита Борисов.

"Защото вие бяхте кмет и ни разигравахте като маймуни", контрира му Весела Лечева.

Тя коментира и ситуацията в левицата в момента.

"До конгреса на БСП има време и се надявам Георги Първанов и Сергей Станишев да не поставят редовия симпатизант пред сложен избор. Всяка една битка е в полза на трети субект. Това означава отдалечаване на БСП от властта", е мнението на Весела Лечева.

Предложението й е Станишев да отстъпи от лидерската битка, защото това ще го издигне още повече и ще покаже, че наистина е един зрял политик.

"Ако трябва да бъда откровена, мисля, че Сергей може да каже в един момент, че може да остави БСП в сигурни ръце и това са ръцете на Първанов", заяви Лечева.

"Останах изненадана от скандалите във федерацията по стрелба. Мария Гроздева е най-успешния ни спортист, а да не забравяме, че такива хора са с по-особени характери, затова са и номер 1. Роенето на спортните клубове не започва с Мария Гроздева и не може тя да се поставя в точка "Разни". Мария не го заслужава", коментира още Весела Лечева.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.