Пропускане към основното съдържание

Само БСП можела да спре Бойко Борисов

Освен БСП няма кой друг да сложи "спирачка" на партията на Бойко Борисов. Това заяви лидерът на социалистите Сергей Станишев в Русе.

Той прогнозира, че червеният кандидат за президент Ивайло Калфин ще бъде на балотаж с кандидата на ГЕРБ.

Според Станишев на тези избори "непосредствената" задача не била свалянето на ГЕРБ.

"Непосредствената задача е да се запази балансът в България между стремежа на една партия да подчини всичко. Ако хората харесват това, което се случва, то може да стане, или да се спре този модел на управление, който е едноличен и без перспектива", убеден е лидерът на БСП. 

Според него дебатите за това какво ще се прави в БСП след вота наесен "минират" предизборната кампания.

„Най-логичното за мен е президентът Георги Първанов да се върне в БСП, след като изтече мандатът му, тъй като тази партия го издигна за постa.
"Смятам, че всякакви други дебати за това какво ще се прави в БСП след изборите са абсолютно контрапродуктивни и вредни сега за предизборната кампания“, отсече Станишев, цитиран от БТА.

Той обясни, че тази тема повече няма да я коментира и единственото важно нещо в момента са резултатите на изборите на кандидата за президент Ивайло Калфин и кандидатите за кметове и общински съветници, подкрепени или издигнати от партията.
"Ще насоча всичките си сили и ще дам всичко от себе си за това. И очаквам същото от всеки, който милее за БСП и мисли за съдбата на страната", заключи Станишев. 

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.