Пропускане към основното съдържание

Плевнелиев - отново политик на годината

Президентът Плевнелиев
Президентът Плевнелиев призна, че никога не се е опасявал от импийчмънт, защото не е нарушавал Конституцията и винаги ще я защитава, ако усети, че с различни хватки се застрашават правилата.

"Зад всяка една дума в закона има морал и държавност отвъд правилата", коментира той в „Годината" на Дарик, където за втори пореден път бе обявен за политик на годината.

В коментар за събитието на годината - атентата в Бургас, Плевнелиев заяви, че трябва да се разкрие атентатът не заради външни фактори, а заради българските граждани.
Институциите трябва да бъдат на висотата на предизвикателствата на 21 век, подчерта държавният глава.

Държавният глава заяви, че би искал да е президент на енергийната ефективност, а не на непрозрачността на инвестициите в сектор енергетиката.
Според него не е необходимо да се инвестира такъв голям ресурс от милиарди за строителство на АЕЦ "Белене" при работеща АЕЦ "Козлодуй".

Росен Плевнелиев заяви, че докато е държавен глава, отношението към Македония няма да бъде романтично, а прагматично. "Европа очаква от нас да не замитаме, а да посочваме проблемите".

След него в класацията се подреждат еврокомисар Кристалина Георгиева и лидерът на БСП и ПЕС Сергей Станишев, които са с еднакъв брой точки и си делят второто място.

Следващата позиция е за кмета на София Йорданка Фандъкова, а последна е Меглена Кунева - лидер на партия „България на гражданите".

Атентатът в Бургас пък „победи" в класацията бедствията в Перник, село Бисер и Витоша; дебатите за АЕЦ „Белене"; забраната на тютюнопушенето и икономическата криза.

Източник news.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.