Пропускане към основното съдържание

Идентифицираха жертвите на стрелбата в Кънектикът

Идентифицирани са всички жертви на стрелбата в училището "Санди Хук" в Нютаун, щата Кънектикът,
Стрелецът е влязъл със сила, съобщиха от полицията, предава ДПА. "Той си е проправил път в училището със сила. Не му е било разрешавано да влезе", каза лейтенант Пол Ванс.


Идентифицирани са всички жертви на стрелбата в училището "Санди Хук" в Нютаун, щата Кънектикът, и телата им са изнесени от учебното заведение тази нощ, съобщи още Ванс, цитиран от Франс прес.

"Разследването продължи цяла нощ. Целта ни беше да идентифицираме всички жертви, за да дадем облекчение на семействата. Полицаите ни работиха цяла нощ и можаха да идентифицират всички жертви", заяви Ванс по телевизия Си Би Ес. Той добави, че телата са били взети от училището.

Вчера 20-годишен мъж застреля 20 деца и шестима възрастни в началното училище "Санди Хук" в спокойното до трагедията, разиграла се в градче Нютаун, в североизточния щат Кънектикът.

Това е едно от най-тежките масови убийства в учебно заведение в САЩ, отбелязва АФП, цитирана от БТА.

Полицейският представител помоли медиите да оставят близките на жертвите "в уединение" в това "тежко и мъчително време", допълвайки, че всяко семейство ще бъде охранявано от конен патрул.
Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.