Пропускане към основното съдържание

Грижим се за хората, рече Борисов и откри кръстовище на две нива в София

Кръстовището на две нива на бул. "Акад. Иван Гешов" и ул. "Георги Софийски" в София вече е в експлоатация
Кръстовището на две нива на бул. "Акад. Иван Гешов" и ул. "Георги Софийски" в София вече е в експлоатация. Новият "пробив" беше пуснат предсрочно, преди да е положен финалният пласт от асфалт.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова уточни, че през март движението отново ще бъде спряно, но за кратко, за да се положи последният пласт от пътната настилка. За целта температурите трябва да са над пет градуса.

Първи през новия "пробив" премина премиерът Бойко Борисов, който каза, че с такъв тип пътни съоръжения градът придобива друг облик. Министър-председателят увери, че скоро в София ще има още няколко подобни кръстовища.

"Докато минават и виждат, че се строи, а не стоят багерите на едно място, хората знаят, че след 5-6 месеца ще имат придобивка, която ще ползват за десетилетия. Това беше последното ми обещание, което ми тежеше много", каза Борисов.

По думите му в кризата се строи бързо. "Виждате, издават обектите за по 4-5 месеца напред, за да може фирмите да кандидатстват за други обекти. Вече не им е така спокойно да се мотаят, а точно обратното – бързат да направят обекта, за да могат да отидат на следващия", допълни премиерът.

Новост в съоръжението са шумоизолиращи панели, купени от Австрия за около половин милион лева. Осветлението е също ново, посадени са и 360 дървета . Цялата инвестиция е за близо 12 милиона лева.

"Много ми харесаха тези звукоизолиращи панели, те се правят от дървесина и от отпадъчни материали. Австрийски са. Ще разговарям с Лили Павлова да бъдат ползвани за други магистрали и пътища", прехласна се Борисов.

"Грижим се за хората. Това е и демокрацията. Спомняте си, че тук преди минаваше влак навремето и никой не протестираше, че му шуми влакът. Сега правим панели, за да могат хората, които живеят тук, не само да се радват на тази красота, но и да не им шуми", изтъкна още той.

Фандъкова и Борисов казаха, че вече се подготвят документи за изграждането на завод за отпадъци, като се очаква през януари този етап от процедурата да приключи.

"Повече няма да ме хванете да се произнеса", беше коментарът на Борисов по повод на избора на Сотир Цацаров за главен прокурор.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.