Пропускане към основното съдържание

Предишните купували "на калпак откъдето и каквото дадат"

Няма да купуваме като предишните "на калпак откъдето и каквото дадат“
Няма да купуваме като предишните "на калпак откъдето и каквото дадат“, заяви премиерът Бойко Борисов пред министрите при обсъжданията на доклада, свързан с покупка на многоцелеви самолет.


В сряда Министерският съвет даде мандат на министъра на отбраната за преговори с държави, които могат да осигурят самолета. До 1 март догодина Аню Ангелов трябва да представи доклад във връзка с реализацията на проект, свързан с придобиването му, става ясно от стенограмата на правителственото заседание в сряда.

Премиерът Бойко Борисов аргументира решението.

„Изрично тук трябва да се каже, че даваме мандат, за да може министър Ангелов, когато някога, не случайно не е посочена нито сума, нито срок, изрично го подчертавам, но рано или късно България трябва да подмени своите изтребители или бойни самолети. И не тогава, като предишните да тръгнат и да купуват на калпак откъдето и каквото дадат, а да може тогава правителството, което и да е то, да има и да вземе информирано решение. До тогава да знае къде, колко, как, защо, разлики и всичко останало“, казва Борисов.

Той добавя, че с това решение Министерският съвет не отпуска пари и не посочва срок, а дава мандат на отбранителното министерство за преговори и за да имат управляващите информация по въпроса.

След заседанието Ангелов съобщи пред журналисти, че ще се преговаря с Германия, САЩ, Португалия, Италия, Израел, Швеция и други, а до началото на март 2013-а трябва да докладва на кабинета за резултатите от преговорите.

Финалното решение за закупуване на изтребителите ще бъде на Народното събрание, защото всички договори за над 100 милиона лева се одобряват от депутатите. На критиките, че това се прави в края на мандата, министърът отговори с думите, че става въпрос не за сделка, а за многогодишен договор и че предстои следващ мандат.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.