Пропускане към основното съдържание

Пътната обстановка в страната днес

Пътната обстановка в страната днес
Републиканските пътища са проходими при зимни условия, съобщават от ситуационния център на Агенция “Пътна инфраструктура”. Пътните настилки са преобладаващо мокри, на места заснежени, заледени, почистени и обработени.


Има затворени пътища от паднали дървета и десетки села без ток в Смолянско заради снеговалежа. Въведени са следните ограничения: всички автомобили да се движат с вериги, товарните без ремаркета и полуремаркета през проходите Рожен, Превала, Пампорово, по пътищата Смолян- Мугла, Смолян-Турян, Чепеларе и високите села на община Мадан.

Заради авария десетки селища са без ток в общините Мадан, Златоград, Неделино и Чепеларе. По данни на електропреносното дружество към 06.00 часа без ток са маданските села Буково, Галище, почти всички населени места в община Неделино, Върли дол, Шадиица, град Неделино. Без ток са и Малево и Орехово в община Чепеларе. Без електричество са и Мадан, и град Неделино.

156 коли на фирмите, ангажирани с почистването на София, работят в момента. Почистват се приоритетно улиците и булевардите, по които се движи градския транспорт, стръмни и опасни места в града. В районите Панчарево и Витоша избутват снежни маси от пътните платна, а в останалаите райони полагат соли против заледяване. Градският транспорт се движи нормално при зимни условия.

Намалена видимост поради мъгла до 150 метра има в районите на Слънчев бряг – Обзор; ОП Гривица.

На AМ „Тракия” и АМ „Марица” пътната настилка е мокра. На АМ „Люлин” настилката е мокра, на места заснежена. Мокра е и АМ „Хемус”. На територията на ОПУ-Шумен от км. 369+000 до км. 373+ разделителна ивица / се извършва демонтаж и монтаж на СПО.

Забранява се движението на МПС по северното платно на АМ"Хемус" от км 360+600 до км 384+000. Обходен маршрут - път ІІІ-208 до пътно кръстовище с път ІІІ-207 и път ІІІ-208 при с. Ветрино и оттам по път І-2 до Каспичан.

Затворени за МПС са проходите „Златишки“, „Върбишки“, „Троянски”. В района на „Твърдишки” е забранено движението на МПС над 10 тона.

„Дюлински” е затворен за товарни МПС. Обходен маршрут: път I-9 Варна-Обзор-Слънчев бряг”;„Айтоски”- затворен за товарни над 20 т.;

През „Вратник” е забранено движението на МПС над 10 т. /гр. В. Търново-гр. Сливен/. В срок до 31.03.2013 г. е забранено движението на МПС над 10 тона през прохода „Шипка”. През „Петрохан” е забранено движението на МПС над 10 т.;

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.