Пропускане към основното съдържание

Депутатите все още не могат да разделят изборната баница

Депутатите все още не могат да разделят изборната баница
ГЕРБ очаква БСП и ДПС да спрат с обидите към управляващите заради промените в Изборния кодекс и още веднъж да седнат за преговори с ясни аргументи, заяви депутатът от ГЕРБ Искра Фидосова.


Тя допълни, че очаква и извинение. От миналата седмица в Народното събрание текат скандали заради Изборния кодекс. Опозицията и управляващите се обвиняваха един друг в опити за манипулация и нежелание за диалог.

По думите на председателя на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев мнозинството не желае да налага силово волята си. Според него левицата и хората на Доган правят всичко възможно измененията да влязат за обсъждане в пленарната зала и съответно приети един месец преди вота догодина. Това може да означава, че бившите партньори в тройната коалиция се готвят да манипулират изборите, смята той.

Миналата седмица опозицията бойкотира гласуването на измененията в изборното законодателство и не спести по-остри критики към ГЕРБ. БСП обвини управляващите, че се готвят да подменят вота на народа.
Чрез експеримент с импровизирана интегрална бюлетина, попълнена от журналисти, ГЕРБ се опитаха да покажат как би могло да се фалшифицират и контролира гласуването в секционните комисии, ако бъде прието предложението на Мая Манолова от левицата върху пликовете с бюлетините да се подписват председателят и секретарят на комисията.

На всички нива политическите сили имат свои застъпници и наблюдатели, отбеляза още Фидосова в отговор на критиките, че ГЕРБ се отказват от ангажиментите си да изпълнят препоръки на ОССЕ в тази посока.
ГЕРБ да спрат с маймунджилъците, пък призова Мая Манолова. Компромис с демокрацията няма да направим. Технологията на измамата очевидно е в техните глави, допълни червената депутатка, цитирана от партийния пресцентър.

Според нея ГЕРБ трябва да се извинят на българските граждани. По думите на Манолова управляващите дължат извинение не само заради безобразния Изборен кодекс, но и заради замразяването на доходите, майчинските и детските, заради фалирането на бизнеса и заради липсата на коледни добавки за пенсионерите.

„ГЕРБ посегнаха и на най-демократичното право на гражданите – веднъж на четири години да кажат кой иска да ги управлява. Управляващите се готвят да подменят реалния вот на хората”, добави Манолова. По думите й това е отчаян жест на хора, които не се надяват на подкрепа, а на изборни правила.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.