Пропускане към основното съдържание

Посланик Джонатан Алън връчи aкредитивните си писма на Росен Плевнелиев

Новоназначеният посланик на Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия Джонатан Алън връчи aкредитивните си писма на президента Росен Плевнелиев.

Дипломатът стана популярен в медиите, след като живя 4 седмици при българско семейство в Пловдив, за да научи добре езика и да се запознае с традициите.

Алън сподели също, че харесва българските баници и се „оплака“, че от тях е наддал 5 кг. Дипломатът разкри още, че харесва домашната ни ракия и вино, както и чалгата.

Той разказа, че домакинята, в чийто дом живял, обича тази музика и всеки ден я слуша и гледа. От фолк певиците пък най-много му допадала Мария.

Алън е роден през 1973 година. Заемал е различни длъжности в системата на британското външно ведомство, където постъпва през 1997 г., сред които директор на Департамент "Източна Африка и регион на Големите езера" /2009-2011/.

Бил е началник "Анализи, информация и комуникация" в Службата по сигурност и антитероризъм /2007-2009/; заместник-директор на Департамент "Международни отношения" /2006-2007/.

В периода 2003-2006 г. е работил в постоянното представителство на Обединеното кралство към ЕС в Брюксел. Женен е за Елизабет Патриша Алън.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.