Пропускане към основното съдържание

Законопроектът за училищното образование е готов

Законопроектът за предучилищното и училищното образование е готов и сега се чете от юристи за последни редакции, съобщи просветният министър Сергей Игнатов.


По думите му юристите от правосъдното министерство казвали, че "всичко е избродирано много добре".

По повод на коментарите, че законопроектът се бави, министър Игнатов заяви, че подобен закон се прави между три и девет години, но образователното министерство има интерес до 15 септември част от промените да влязат в сила.

Министърът посочи, че е отчел пред ЕС какво е направено във висшето образование у нас.

"От Брюксел най-много се зарадваха на нашата рейтингова система на висшите училища и от факта, че тя е свързана с пазара на труда", коментира Сергей Игнатов.

Той присъства на кръгла маса в парламента, където беше обсъден законопроектът за младежта. В него се предвижда за младеж да се смята човек между 15 и 29-годишна възраст.

Сред идеите е да се създаде Национален консултативен съвет за младежта, който да даде становища по промени в закони и изготвяне на нови нормативни актове.

По думите на Сергей Игнатов най-голямото достойнство на проектозакона за младежта е, че не е инструмент за изсмукване на пари в полза на различни организации, а ще урежда обществените отношения в сферата на младежката политика.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.