Пропускане към основното съдържание

Пътната обстановка в страната

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия. Това съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура”.

Пътните настилки на автомагистралите „Хемус”, „Марица” и „Люлин” са мокри, на места заснежени, но се обработват.

Затворени за всички превозни средства са проходите Твърдица-Елена, Етрополе-Златица, Троян-Кърнаре и Върбишки.

Забранено е преминаването на товарни автомобили през проходите Дюлински и Вратник.

През проходите Шипка, Петрохан и Превала автомобилите под 10 тона да се движат без ремаркета и полуремаркета, а за тези над 10 тона преминаването е забранено.

Възстановено е движението по пътя Пловдив-Свиленград и Аксаково-Кичево.

Временно за почистване са затворени всички третокласни пътища на територията на община Добрич.

Всички моторни превозни средства задължително да се движат с вериги на територията на област Смолян и община Самоков.

Забранено е преминаването на товарни автомобили, а леките да се движат с вериги по пътя Батак-Доспат. Всички товарни автомобили да се движат с вериги по направленията Белово-Юндола, Велинград-Юндола, Ракитово-Цигов чарк-Превала и Велинград-Сърница.

При снеговалеж движението на товарни автомобили задължително да се осъществява с вериги по пътя Костенец-Дупница и Самоков-Боровец-София.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.