Пропускане към основното съдържание

Цените на лекарствата може да бъдат свалени силово

Ако с фирмите-производители на лекарства не се разберем по отношение на цените, има начин чрез промени в наредби силово да се свалят цените на лекарствата. Това каза в предаването „На четири очи" по Нова телевизия министърът на здравеопазването Стефан Константинов.

По думите му подобни механизми са направили Испания, Чехия, Турция. Промените могат да включват замразяване на цените и намаляване с определен процент на стойностите им, добави министърът.

В следващите седмици той предвижда да проведе разговор с фирмите-производители за това на какви цени се продават лекарствата у нас. Според него те си дават много ясна сметка, че след като чрез рекламите си показват социална отговорност, то именно в тази насока ще намерим пресечна точка. Никой не ги кара да работят на загуба, подчерта Константинов.

Когато се иска оставка, трябва да се каже за какво е, каза още той. Иначе е ясно, че никой не се е родил на този пост. Министърът обаче е категоричен, че ако от кабинета му кажат „ходи си", той би го направил.

Константинов подчерта, че за него са важни мненията на премиера, ГЕРБ, както и колкото се може повече хора от обществото.
Илюзия е, че може да се работи спокойно в здравеопазването, смята той. Предишните правителства не са се впускали в много опити за реформи в здравеопазването, твърди министърът.

Имахме принципни различния по някои въпроси с Нели Нешева, отбеляза той. Нешева напусна поста си на председател на Националната здравно-осигурителна каса след разкрития за скандално високи бонуси, които е вземала.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.