Пропускане към основното съдържание

Солидни заплати в общинските дружества

Солидни са възнагражденията в общинските търговски дружества. Справка на сумите, взимани от ръководството на общинските фирми, разпространи във Facebook общинският съветник от БСП Георги Кадиев.

От нея става ясно, че средното месечно възнаграждение през миналата година в задлъжнялото столично парно за ръководството е 3 629 лева.

2 870 лева пък е било заплащането на шефовете на столичния Метрополитен. 2 800 лева пък са получавали ръководните кадри в Столичния автотранспорт, далеч по-малко обаче от колегите си в Електротранспорта - 3 917 лева. Там са и най-високите заплати.

Най-скромно е заплащането на шефовете на Софийски имоти - 2 433 лева. В Центъра за градска мобилност заплатите също са апетитни - 2 956 лева. На 2918 лева възлиза възнаграждението за ръководните органи на Чистота Искър.

От справката лъснаха и най-мизерните заплати. Най-малко, едва 425 лева, получават в "Озеленяване" ЕАД. Малко повече - 525 лева, получават в Егида-София.

Столичният Метрополитен в сравнение с 2010 през 2011 е увеличил заплатите на ръководството си. През първото тримесечие на 2010-та заплата там е била 2020 лева.

Солидарност в кризата са проявили обаче в Електротранспорта, където възнагражденията са намалени. Най-високи те са били през третото тримесечие на 2010-4 609 лева.

В Софийски имоти също са си увеличили заплатите в сравнение с първото тримесечие на 2010 година, тогава ръководството е получавало само 1 706 лева.

Драстичен е спадът на заплата на ръководството на ЦГМ - от 4081 лева през първото тримесечие на 2010 лева, до 2 956 лева през първите 3 месеца на миналата година.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.