Пропускане към основното съдържание

Строс-Кан отпразнува свободата в тузарски ресторант

Бившият директор на МВФ Доминик Строс-Кан е освободен от домашен арест, предадоха световните информационни агенции. Стана ясно още, че ще му бъдат върнати общо 6 милиона долара дадени под формата на гаранция.
Припомняме, до обрат по делото се стигна след лъжливите показания на жената, която го обвини в сексуално посегателство.
Строс - Кан е освободен "на негова собствена отговорност", което означава, че ще може да пътува свободно в САЩ. Делото, заведено срещу него, обаче, не е приключило.
Часове след освобождаването си, финансистът заведе съпругата си на вечеря в "Скалинатела", скъп италиански ресторант в Горен Ийст Сайд в Манхатън.
Той излязъл усмихнат от дома си, придружаван от съпругата си и още двама души, както и от няколко телохранители. Той и съпругата му тръгнали за ресторанта с лека кола, докато гардовете ги последвали с джип.
Доминик Строс-Кан беше задържан на 14 май, след като беше обвинен от чернокожа камериерка в хотел Sofitel, че е упражнил върху нея сексуална принуда.
На 17 май той подаде оставка, но до момента отрича да е имало сексуално насилие. По думите му станалото между него и камериерката е било по взаимно съгласие.
Само ден след задържането на банкера, изплува още една предполагаема негова жертва. Френската писателка и журналистка Тристан Банон го обвини, че е направил опит да я изнасили през 2002 година.
Мястото му в МВФ ще бъде заето от френския финансов министър Кристин Лагард, която бе избрана за директор в края на юни и ще поеме поста през следващата седмица.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.