Пропускане към основното съдържание

ГЕРБ пак изгря на детски празник

ГЕРБ за пореден път използва деца за политическа реклама и агитация, алармира от парламентарната трибуна пловдивският депутат от БСП Захари Георгиев.
Той отправи питане към образователния министър Сергей Игнатов заради политическа пропаганда на управляващите сред пловдивски ученици.
Червените сигнализират, че по време на футболен турнир, проведен под патронажа на областния управител и лидер на ГЕРБ-Пловдив Иван Тотев, децата от няколко спортни клуба били принудени да сменят клубните си екипи с други, на които е изписано "За купата на ГЕРБ 2011". С агитационните фланелки те се явили на състезанието.
"Всичко това става пред очите на директора на Регионалния инспекторат по образованието Павлинка Кацарова, която наблюдава „мъдро политическата пропаганда сред подрастващите”, заяви пред Dnes.bg общинският съветник от Пловдив Тодор Кръстев.
"Децата са били събличани и преобличани с екипи с логото на ГЕРБ, медалите и тортата също са били със символите на партията, не може по такъв начин да се прави пропаганда върху децата. Това показва, че ГЕРБ са последователи на Хитлер и Мусолини, които са действали с такива методи”, отбеляза още Тодор Кръстев.
Социалистите настояват прокуратурата да се самосезира по случая, да назначи проверка и ако счете, че са налице нарушения, да предприеме нужните действия.
"Най-вероятната реакция на премиера Борисов ще е в типичния му стил "Вие пък сте много "убави", но "убави" или "неубави", ценностната ни система не ни позволява да използваме деца за политическа реклама", заяви Тодор Кръстев.
Образователният министър Сергей Игнатов отрече да знае за подобна политическа пропаганда и обясни, че началникът на Регионалния инспекторат по образованието – Пловдив, Павлинка Кацарова е била там като зрител.

Още по темата

"Проведеният футболен турнир е организиран от Атанас Узунов – футболен съдия. Павлинка Кацарова е присъствала на трибуната, но не в качеството си на началник на РИО-Пловдив и не е представяна като официален гост на мероприятието“, уточни Игнатов.
В изискано становище Кацарова декларира, че в нейно присъствие, включително при откриването, всички деца са били облечени в екипите на отборите, които представляват.
РИО-Пловдив не е организатор на турнира, нито е съгласувал програмата на събитието. Мероприятието е проведено в почивни дни на доброволен принцип на участие”, заяви просветният министър.
Това е вторият подобен скандал с агитация сред учениците. Преди няколко месеца депутатката от ГЕРБ Красимира Симеонова забърка друг скандал с политическа пропаганда сред деца в град Пещера.
Тогава по време на ученическо състезание ученици бяха карани да изпишат надписа "Ние сме ГЕРБ – с теб сме по-силни".

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.