Пропускане към основното съдържание

Джулай!

Почитателите на рока и свободата отново се събраха на Камен бряг, за да посрещнат слънцето с „July Morning"
Прочутият хит на „Юрая Хийп" беше изпълнен от вокалиста на групата Джон Лоутън.  Като беквокалист го подкрепяше Наско от БТР.      
Докато звучеше песента, превърнала се в химн на надеждата и свободния дух, слънцето се появи над хоризонта, приветствано от Лоутън и хиляди фенове.
Традицията да се празнува в нощта срещу 1 юли и да се посреща изгревът на слънцето  под звуцизе на July Morning възниква в началото на 90-ти години, но корените й са в годините на тоталитаризма.
Сред почитателите на рок музиката у нас се заражда протест срещу комунистическата власт, а July Morning , се превръща в символ на свободата. Изгревът като символ на началото олицетворява и надеждата за бъдеще без диктатура.
С течение на времето Джулай морнинг добива все по-широка популярност сред младите хора, като местата, на които се чества, вече се разпростират не само по българското черноморско крайбрежие, но и в повечето големи населени места на страната. Особено популярни са бреговете на реки и всякакви водни басейни, хълмисти местности с възможно най-широка видимост на терена, както и всяко възвишение около големите градове. /Уикипедия/
Световният хит July Morning прозвучава за първи път през 1971 г.

Източник news.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.