Пропускане към основното съдържание

Етническият вот е трудно разбиваем

За  смесените региони етническият вот е трудно разбиваем, но все  отнякъде трябва да се започне.  И ако не на тези избори, то на  следващите ще има резултати.  Това каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, който е председател  на националния предизборен щаб на партията, на  пресконференция в кърджалийското село Черноочене.
Като пример той посочи малката родопска община, в която за  последните двайсет и повече години, освен ДПС, никоя друга  политическа сила не е имала тук партийно средище.
Основната  причина за това е насажданият страх, с който хората трябва да се разделят, каза Цветанов. ГЕРБ дава тази възможност, тъй като в  партията могат да членуват всички български граждани, независимо от етнос и вероизповедание, посочи той.
Готвим се сериозно за изборите през октомври и в по-големите градове навсякъде ще имаме свои кандидатури, каза Цветанов. За  по-малките населени места по думите му ще се правят компромиси.  Така например ГЕРБ ще подкрепи кандидатурата на Цонко Цонков за  кмет на община Каварна, тъй като се е доказал като успешен  управленец, посочи Цветанов.
На 3 юли ГЕРБ ще обяви кандидатите си за кметове в 30 общини. След това на етапи ще станат известни имената на всички  останали, за цялата страна, съобщи Цветан Цветанов, цитиран от БТА. 

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.