Пропускане към основното съдържание

Путин очаква "мръсна" предизборна кампания

Руският премиер Владимир Путин предупреди в четвъртък, че очаква кампанията за президентските избори да бъде мръсна, но отново се въздържа да каже дали лично той ще участва в нея.

Най-влиятелният лидер в Русия обаче и не изключи да се кандидатира: "Нито аз, нито Дмитрий Анатолиевич Медведев не изключваме, че всеки един от нас може да отиде на избори".

На среща с привърженици на неговата партия "Единна Русия" той бе запитан какво ще прави след изборите през март 2012г.

"Ще отида да се измия. И в хигиеничен, и в политически смисъл. След всички кампании, които ни предстои да проведем, мисля, че може би ще трябва да се заема с хигиена. За съжаление, това е неизбежен процес", каза премиерът.

Думите му прозвучаха като оценка, че предстоящите през декември парламентарни избори и президентският вот три месеца по-късно ще бъдат тежко състезание, противно на критиците, които твърдят, че при толкова силен контрол на властта върху всички равнища на управлението, резултатите са предизвестени.

Путин сякаш отправи предупреждение и към опонентите на "Единна Русия" да се готвят за безкомпромисна битка, коментира "Ройтерс".
След това пред аудиторията в уралския град Екатеринбург премиерът философски цитира думите на Уинстън Чърчил, че демокрацията е най-лошата форма на управление, но просто не е измислена по-добра от нея.

Източник dnevnik.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.