Пропускане към основното съдържание

Македонецът, спасявал хора на "Тракия", взе български паспорт

Васко Ристески – македонецът, участвал в спасяването на пътници от катастрофиралия на магистрала „Тракия“ автобус, получи български паспорт.

Министър-председателят Бойко Борисов връчи документите за българско гражданство на Ристески днес, съобщи агенция „Фокус“.

Премиерът му благодари за проявеното мъжество при тежката катастрофа, в която загинаха осем души.

Още по темата

Васко Ристески, който чака за български паспорт от три години, също благодари за ускоряването на процедурата, но обясни, че няма намерение да се засели в България.

Той каза, че кандидатствал за българско гражданство поради факта, че може да пътува свободно в Европа и защото харесва България и българите.

Благодарение на Ристески са спасени петима от пътуващите в автобуса.
Пред БНТ той каза, че посещава страната ни по работа почти всяка седмица. В нощта на трагичния инцидент е пътувал с ТИР-а си за Пловдив.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.