Пропускане към основното съдържание

Дежурният лекар в Пазарджик е бил пиян

Дежурният лекар в Пазарджик е бил пиян
Поведението на дежурния лекар д-р Симеон Атев е било неадекватно, непрофесионално и същият е бил под въздействието на алкохол.

Това се посочва в доклада на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Пазарджик, представен от министъра на здравеопазването д-р Стефан Константинов по повод случая с починалите бебета в пазарджишката многопрофилна болница за активно лечение.

За по-малко от седмица четири бебета починаха в АГ отделението на лечебното заведение.

До момента има данни, че едното бебе е мъртвородено, две новородени са починали заради вродени малформации, а четвърто – заради усложнения при раждането.

Именно заради смъртта на това бебе здравният министър се закани, че ще санкционира екипа. Константинов уточни, че самото раждане не е извършено по нормален път.

В доклада се посочва, че дежурният лекар не е предприел навременно необходимите действия за родоразрешение, както и взетите от него решения са били неправилни с оглед на възникналите ситуации.

Регионалната здравна инспекция базира заключенията си на рапорти на участващите в дежурния медицински екип и на завеждащия акушерогинекологичното отделение.  

Още по темата



В тази връзка е предложено на изпълнителния директор на МБАЛ-Пазарджик да започне дисциплинарно производство срещу д-р Симеон Атев, както и поведението му да бъде разгледано на заседание на етичната комисия към болницата. 

"Деянието е общо взето тежко. Институциите, които са ангажирани, са сериозни и се надявам на тяхното решение", каза здравният министър.


Д-р Стефан Кнстантинов, който по професия е гинеколог, обясни, че лекарят е трябвало да диагностицира, че детето ще се роди седалищно, и да се пристъпи към операция.
Междувременно във връзка с изказването на министъра на здравеопазването, че има лекарска грешка при смъртта на едно от бебетата, починали в МБАЛ-Пазарджик, Българският лекарски съюз остро възразява и категорично се противопоставя на подобно твърдение, направено, преди да са готови окончателните резултати от съдебномедицинската експертиза и проверката на агенция „Медицински одит” към МЗ, съобщиха от организацията.
Българският лекарски съюз сформира своя комисия от водещи специалисти, която ще извърши собствена проверка на случая в МБАЛ-Пазарджик при наличие на цялостна документация по случая, съобщиха още от ведомството.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.