Пропускане към основното съдържание

Връзката касов апарат – НАП се отлага с година

Наредбата, която задължава всички търговци, регистрирани по ДДС, да свържат касовите си апарати със системата на НАП, се отлага с една година.

Това съобщи министърът на финансите Симеон Дянков на форум на предприемачи и ГЕРБ, цитиран от пресцентъра на партията.

Близо 300 000 обекта поради затруднения все още не са изпълнили мярката и няма да успеят да го направят до края на септември, както предвижда наредбата, показват данните на финансовото министерство.
Целта на отлагането е малкия и среден бизнес да бъдат временно разтоварени от тази мярка в условията на финансово-икономическа криза, се посочва в съобщението.

Представители на бизнеса са приветствали отлагането на изискването.

"Наредбата има своите предимства за изсветляване на бизнеса и ще окаже влияние върху събираемостта на данъците, но в момента бизнесът е притиснат от кризата и тази стъпка ще ни даде възможност да поемем глътка въздух, да се стабилизираме", е коментарът на предприемачи от различните райони в страната.

Отлагането на връзката между касовите апарати и НАП няма да важи единствено за аптеките.

Фармацевтите остават задължени да свържат фискалните си апарати с компютърните системи на приходната администрация. Симеон Дянков обяснил, че задължението остава по изричното настояване на Асоциацията на българските аптеки.
Срокът за свързване на касовите апарати на бензиностанциите с НАП изтече в началото на тази година и заради нарушения бяха затваряни обекти.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.