Пропускане към основното съдържание

Полицаи нахлули в болница, пациентите – в шок

Депутатът от БСП Димитър Дъбов алармира в парламента за нова скандална полицейска акция, проведена на 28 юни в 18 часа в Окръжна болница в Шумен. 

Прокурори, икономически полицаи и представители на здравната каса са извършили проверка на 6 отделения в шуменската болница, за да установят дали има различия в документите и реалния брой на лежащите болни. 

„Тотално претърсване на лечебно заведение не е работа на полицията“, заяви Дъбов. 

Според него били претърсени хирургия, неврология, вътрешни болести, женско отделение, като са били пропуснати само родилното отделение и диализният сектор. 

Проверката била извършена от цивилни полицаи, но те са носели личното си оръжие.

„Оперирани преди няколко часа са проверявани и са били сверявани личните им имена и ЕГН-та с цел да се провери дали в болницата има фалшиво записани пациенти. Такива не са намерени”, посочи депутатът. 

По думите му много близки на болните, синдикати, лекари и граждани са силно притеснени от тази полицейска акция.

„От Районната прокуратура се говори, че това е рутинна операция. Във всички случаи тази операция няма белези на рутинна, а е била много мощна – полицаите тръгват по стаите и започват да сверяват лични данни”, подчерта Димитър Дъбов. 

„Случаят в Шуменската болница е скандален, пациентите са в шок, лекарите са втрещени от въоръженото нахлуване на полицаи там“, заяви и червената Мая Манолова. 

Тя попита къде е здравният министър Стефан Константинов и защо мълчи.

„Това се превръща в тенденция. Той мълча, когато арестуваха и събличаха лекари в Горна Оряховица, мълча и при случая в Благоевград, сега отново мълчи”, отбеляза тя.

Манолова допълни, че е важен въпросът и що за държава е това, след като при толкова възможности за контрол от страна на Министерството на здравеопазването, на НЗОК и на органи на финансовото министерство, да се налага в една болница да нахлуват полицаи.

„Пропуснали са само родилно отделение. Очакването е следващия път да нахлуят и в родилното, където да проверяват дали са налични всички родилки. Ще предприеме ли някакво действие здравният министър, за да защити лекарите?”, възмути се Манолова.


 Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Ралица Тошкова в порно снимка

В общество от педали и вечни скандали се взриви и още един сексскандал, този път на невероятния модел  Ралица Тошкова , врътнала едно фелацио на предполагаемия късметлия Владо Арабаджиев, с когото се знае, че красавицата има отношения. Стана модерно да гледаме порно снимки и клипове на звезди, така че скоро време ще вземат да ни станат банални, но дотогава има още какво да се види. На всички бе любопитно да надникнат в дебрите на сексуалните възможности , които  адреналинката  Яна  показа пред цяла България или пък на други звезди, но определено тя бе в класацията топ десет зад позиция номер 1. Сега има и други кандидатки да си показват “дреболиите” като вече споменатата палавница Тошкова. Девойчето е имала много любовници като например футболиста Ники Михайлов и Александър Младенов, както и още една тайфа с известни пелейбои, така че кой е на знаменития фотос, не се знае, въпреки че за най-вероятен се смята  Арабаджиев . В крайна сметка може да заключим, че с възможност