Пропускане към основното съдържание

Тръгна проверка в "Пирогов", администрацията се "разболя"

Инспекторатът на здравното министерство и Националната здравно-осигурителна каса започнаха проверка на "Пирогов"
Инспекторатът на здравното министерство и Националната здравно-осигурителна каса започнаха проверка на "Пирогов". Тя е по сигнал на телевизионно предаване, обясни министър Десислава Атанасова.


Здравната каса ще изяснява дали има преразход за лекарствени средства и по клинични пътеки, докато министерството ще проверява всички разходи на средства в Пирогов.

Само за няколко часа инспекторите са установили по документи, че има разминавания относно трудовото законодателство, трудовите договори, изплащането на хонорари на определени лица, има разминавания и относно гражданските договори, разкри здравният министър.

Тя не скри изумлението си как в момента, в който проверяващите влезли в болницата почти цялата администрация се разболяла. Вдигнали са кръвно, взели са си болничен и са напуснали сградата, отбеляза Атанасова.

Работата на инспектората ще продължи и в понеделник, тъй като в тази ситуация няма кой да предостави необходимите документи.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.