Пропускане към основното съдържание

Тъмносините готови за брак със сините. Взимат се след 15 май

Ръководството на ДСБ е одобрило по принцип проекта за споразумение със СДС за общо явяване на следващите парламентарни и евроизбори като Синя коалиция.
Ръководството на ДСБ е одобрило по принцип проекта за споразумение със СДС за общо явяване на следващите парламентарни и евроизбори като Синя коалиция.


Лидерът на партията Иван Костов е получил мандат да го подпише, ако документът бъде одобрен от Националния съвет на СДС на 15 май, обяви дясната му ръка Екатерина Михайлова.

"Ако споразумението бъде подписано, Синята коалиция ще стане траен политически съюз, който да защитава ценностите, залегнали в него", убеден е зам.-председателят на тъмносините Радан Кънев.

Засега обаче той се въздържа да коментира дали ще се допуска разширяване на формата и с други политически партии извън СДС и ДСБ, докато документът не стане факт.

По принцип обаче, отбеляза Кънев, по отношение на нови партньори има желание и възможност.

Според ДСБ промените в Закона за съдебната власт, внесени в парламента, затвърждават корупцията във ВСС при кариерното израстване на съдиите и продължават практиката за натиск върху магистратите.

Затова между първо и второ четене те ще направят предложения за промяна, сред които е ВСС да не бъде постоянно действащ орган.

"В момента членовете му се откъсват от работата си и стават просто едни администратори", обясни възраженията на тъмносините Екатерина Михайлова.

Според нея след края на мандата на ВСС членовете му не трябва да получават повишение, а инспекторатът към съвета не трябва да се натоварва с още функции, както предлагат управляващите.

"Между първо и второ четене ще предложим още парламентарната квота във ВСС да се излъчва така, че нито една от политическите сили да няма мнозинство в него", добави Михайлова.

"ДСБ е против политическа квота във ВСС, но това е свързано с промяна на конституцията", уточни на свой ред Радан Кънев.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.