Пропускане към основното съдържание

Плевнелиев се поклони пред Знамената - Светини

Плевнелиев се поклони пред Знамената - Светини
Около 100 -150 граждани се събраха пред паметника на Незнайния войн, където върховният главнокомандващ на българката армия и президент на страната Росен Плевнелиев прие бойните знамена и Знамената - Светини, както и представителните знамена за участие в празничния водосвет по случай деня на Храбростта и празника на българската армия.


На церемонията присъстваха много дипломати, ветерани от войните, дошли от цялата страна, депутати, министри. Преди празничния молебен, отслужен от Знеполския митрополит Йоан дойде и бившият президент Георги Първанов, който се поздрави с министър-председателя Бойко Борисов.

Приемането на почетния караул от Росен Плевнелиев, Първанов изгледа в компанията на Христо Бисеров от ДПС. На два три метра от тях бяха подредени шефът на отбраната ген. Симеон Симеонов, премиерът Бойко Борисов, председателят на Народното събрание Цецка Цачева и военният министър Аню Ангелов.

След отслужения празничен молебен държаният глава поднесе венци пред вечния огън.

След като гвардейският оркестър изсвири химна на страната Знеполският митрополит Йоан поръси за здраве със светена вода официалните лица на церемонията, като не пропусна и Първанов.

Малко след това беше изпратен и почетния караул и събралите се граждани, сред които и много деца със знамена, се отправиха към площад Батенберг, от където ще започне гергьовденският военен парад.

Източник news.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.