Пропускане към основното съдържание

Нижеш тютюн и ставаш президент, припомни си Плевнелиев

Плевнелиев заяви пред насъбралото се множество, че е лично свързан с развитието на този регион и като държавник ще подкрепи добрите идеи за неговото бъдеще.
"Тук съм, за да ви уважа. Искам да видите, че новият президент иска да бъде близо до вас, иска да ви разбира, иска да ви помага. Дойдох за да напишем една нова страница от историята на Рибново". Така държавният глава се обърна днес към жителите на село Рибново.


Плевнелиев заяви пред насъбралото се множество, че е лично свързан с развитието на този регион и като държавник ще подкрепи добрите идеи за неговото бъдеще.

"Вие със сигурност сте една много специална част от българското общество - не само заради носиите, не само заради начина, по който организирате сватбите, не само заради запазените толкова много думи още от дълбоки времена, но преди всичко заради това, че всъщност сте част от тази държава България, която е крайно време да бъде опозната и уважавана, от тази България, която обича историята си, разказва я на младото поколение и се отворя към света", заяви държавният глава.

Президентът си спомни как преди години в малките улички на Гоце Делчев е низал тютюн с хора, облечени като тези сега пред него.

"Така съм започнал. Това е доказателството, че можеш да започнеш от тук и да станеш президент", каза той.

Пред хората от селото Плевнелиев подчерта, че успехът на българската държавност се крие именно в заложените в Конституцията правомощия на държавния глава, а именно да бъде надпартиен, да търси българското, да търси потенциала на нацията и държавата, "за да бъдем заедно в 21 век, в който можем да съхраним традициите си и да имаме общо бъдеще като европейци".
Множеството слуша речта на президента
Множеството слуша речта на президента. Снимка: БТА
"Винаги сте добре дошъл в нашия регион и в село Рибново", обърна се кметът на Община Гърмен Ахмед Башев към държавния глава.
"Показвате пред цяла България, че сте президент на всички български граждани, без разлика на тяхната етническа и верска принадлежност. Гордеем се с Вас и с това, че сте от този край", добави той.

В знак на признателност кметът посрещна президента с пита и мед, подари му плакета на община Гърмен и го закичи с дарове – вълнени чорапи, шарена черга и покривка.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.