Пропускане към основното съдържание

БСП се хвали, но отчита и яки провали преди Конгреса

БСП се хвали, но отчита и яки провали преди Конгреса
В над 60 закона, внесени от управляващото мнозинство или от правителството, се правят опити или се прокарват промени в защита на корпоративни интереси и съдържат предпоставки за корупционни практики.


Това отчитат от ПГ на Коалиция за България и посочват като примери промените в закона за автомобилните превози, за горите, за лова, за обществените поръчки.

"Една от характеристиките на този парламент е т.нар. "сиво законодателство" и левицата води статистика по въпроса", отчете зам.-председателят на ПГ на левицата Ангел Найденов.

Този следобед той представи пред Националния съвет на БСП отчет за дейността на групата за последните три години.

За трите си години в опозиция левицата е инициирала четири вота на и е внесла 27 иска до Конституционния съд - седем са уважени, 14 са уважени частично, а шест са в процес на разискване, посочи Найденов.

Отчетите на ПГ на Коалиция за България, на НС на БСП и на евродепутатите социалисти бяха приети на днешния пленум.

Според отчета за дейността на Националния съвет на червените между 47-ия и 48-ия Конгрес на партията, партията отчита огромна загуба на парламентарните избори и отстъпление на изборите за евродепутати през 2009 г.

От гледна точка на поставените политически цели, БСП отчита загуба и на изборите за президент и по брой кметове на областни центрове, както и по брой общински съветници.

"Не се състоя сценарият "Всички срещу БСП", който бе факт в началото на 41-то Народно събрание и на предишни частични избори", се казва още в отчета.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.