Пропускане към основното съдържание

Само ние ще спрем ГЕРБ, провикна се Станишев

Само ние ще спрем ГЕРБ, провикна се Станишев
"Честит ден на гнева на трудовите хора в България срещу едно арогантно и некомпетентно правителство", заяви лидерът на социалистите Сергей Станишев по време на традиционния митинг на левицата за първи май.



По думите на бившия премиер в страната в момента има власт, която изгражда авторитарен режим и иска да властва единствено чрез репресии.

"Няма друг освен БСП, който да спре ГЕРБ и Бойко Борисов, и ние ще го направим”, закани се лидерът на ПЕС, според когото от 3 години има власт, която не иска да чуе хората, а само ги унижава.

Протестиращите вдигнаха "червен" картон на управляващите и поискаха оставката на правителството. Сред присъстващите бе и президентът (2002-2012) Георги Първанов, но той не бе допуснат до официалната трибуна.

По време на митинга младежи от левицата събират със специални касички "жълти стотинки", за да помогнат на държавния бюджет.

Членовете и симпатизантите на левицата се отправиха от площад "Народно събрание" в шествие до Борисовата градина, където ще бъде отбелязан празникът на вестник "Дума" и на левия печат.

Подобни шествия имаше и в други големи градове, като особено колоритни бяха пловдивските социалисти, които в тон с годишнината от Априлското въстание изгониха правителството на Борисов с черешово топче.

По думите на Станишев Европа е залята от лява вълна и изборната победа на социалиста Франсоа Оланд във Франция ще промени много неща.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.