Пропускане към основното съдържание

Николай Младенов ще разговаря с катарския си колега Халед Ал Атия в София

Николай Младенов ще разговаря с катарския си колега Халед Ал Атия в София
Българският бизнесфорум през март в Катар не беше уважен от нито една катарска компания. Причината беше лоша организация на форума. Гафът беше официалната причина за отстраняването на министър Трайчо Трайков от поста му, макар че, оказа се, организацията на събитието е била ръководена от министерството на Николай Младенов. При poсещението премиерът на Катар Ал Тани обяви, че държавата ще инвестира "първоначално" 100 млн. щатски долара в туризъм, инфраструктура и земеделие в България
Министърът на външните работи Николай Младенов и катарският му колега д-р Халед Ал Атия ще обсъдят днес в София няколко споразумения между двете страни, съобщи външното министерство.


Сред темите на днешната среща ще е и споразумение за инвестиции в размер на 100 млн. щатски долара, обсъдено при посещението на българското правителство в Катар през март.

По-късно днес след срещата Младенов и Ал Атия ще дадат съвместна пресконференция.

Министър Ал Атия пристигна вчера в София заедно с 18-членна делегация, която включва служители от различни катарски министерства и представители на водещи инвестиционни компании от близкоизточната държава.

Целта на визитата е подготовка на официалното посещение на министър-председателя на Катар, шейх Хамад бин Джасем бин Джабар Ал Тани, планирано за средата на месеца. Няколко споразумения за сътрудничество ще бъдат подписани при визитата на Ал Тани - в областта на здравеопазването, на земеделието, на минното дело, на митниците и на културата, в това число и споразумението за инвестиции в България.

Източник dnevnik.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.