Пропускане към основното съдържание

С Божията помощ: Катар може да строи магистрала „Черно море”

„Туризъм, услуги, инфраструктура и земеделие са областите, към които Катар проявява инвестиционен интерес“, каза премиерът на Катар шейх Хамад бен Джасем бен Джабер Ал Тани след срещата си с премиера Бойко Борисов.


Със срещата между двамата правителствени ръководители започна официалната визита на премиера Борисов в Доха.

Утре представителите на двете страни ще се срещнат, за да обсъдят тези въпроси, отбеляза шейх Хамад бен Джасем бен Джабер Ал Тани. Той благодари на премиера Борисов за отправената покана да посети България.

„Катар ще инвестира в България и ще започнем още тази година, с Божия помощ, да извършваме това“, каза министър-председателят на Катар, цитиран от БТА.

Страната ни е готова да инвестира в изграждането на магистрала „Черно море” от Варна до Бургас, за която не може да бъде осигурено европейско финансиране, защото не е международен коридор, предаде БТА.

Борисов благодари на своя домакин за решението на катарското правителството да инвестира в България. Той е отбелязал, че са предложили на вниманието на своите домакини възможностите за инвестиции в летището на Балчик и в магистрала "Черно море" в отсечката Бургас-Варна.

Даден е срок между един и два месеца министрите да се занимават по темите. Надявам се в рамките на 3-4 месеца премиерът на Катар да посети България и да вземем окончателно решение по тези големи инфраструктурни обекти, каза Борисов.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.