Пропускане към основното съдържание

Първанов обвини Борисов за бонусите

„Премиерът Бойко Борисов носи голямата отговорност за раздадените бонуси в огромни размери на висши държавни чиновници“, заяви бившият президент Георги Първанов, който днес посети област Монтана и се срещна с членове на БСП в общините Монтана, Лом, Брусарци и Берковица.


Бившият президент коментира, че изявлението на Борисов, че не е знаел за бонусите е "добре изигран театър" и цели печелене на популярност.

„Ако наистина не е знаел за бонусите, то това значи, че държавата е на автопилот“, коментира Първанов, цитиран от БТА.

Експрезидентът смята, че основната задача на БСП сега е формиране на ясна и достъпна за гражданите програма за управление.

„В миналото партията много пъти е имала добра платформа, но често е била прекалено тежка за разбиране от хората в страната и заради това е губила избори. Друга цел на социалистическата партия е отваряне към гражданските организации, синдикатите, останалите партии“.

Бившият президент заяви, че знае как протичат събранията в основните партийни организации на БСП и е удовлетворен от хода им. Той съобщи, че до конгреса на партията през май ще продължи обиколките си из страната, за да чуе какво мислят социалистите и гражданите и в най-малките общини.

Първанов потвърди намерението си да се кандидатира за лидер на БСП. Той обяви, че ще се откаже от правото си да е делегат на конгреса като бивш председател на БСП и ще мине през ситото на избора в партийните организации.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.