Пропускане към основното съдържание

Алексей Петров: Трябва и персонална отговорност

Оставката на ръководителя на ДАНС Цветлин Йовчев е поемане на принципна отговорност, но трябва да се търси и персонална. Това каза в Плевен Алексей Петров.  
Ако някой е пречел на тази институция да  си върши работата, най-малко за това е виновен председателят, а  по-скоро неформалният председател Иван Драшков, посочи Петров.
 Според него ръководството на новосъздадения БОРКОР е съставено  от стойностни хора като Елеонора Николова и Петков Сертов.  Смятам, че това е сполучлив опит да се каже, че корупцията няма  цвят, коментира Петров.
В качеството си на изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива /ССИ/ той  и заместник-председателят на съюза Теодор Дечев се срещнаха в Плевен с представители на около 40 фирми от  малкия и средния бизнес.  
Банките осъществяват геноцид на този бизнес, заяви след форума  пред журналисти Алексей Петров. По думите му българските стоки  са не конкурентни, "защото лихвата по кредитите е с три-четири  пъти по-висока от тази в Европейския съюз".
"Ако МВР се опита да впрегне ресурс на 10 на сто от този, който бе срещу мен, само  за едно тримесечие може да спаси от контрабандата около 500  милиона лева, с които да се разплатят задължения към фирми и  така да се реши част от проблема с между фирмената  задлъжнялост", смята Петров, цитиран от БТА. 

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.