Пропускане към основното съдържание

Обама планира съкращаване на дефицита с $1,1 трлн.

Американският президент Барак Обама залага амбициозна цел за съкращаване на бюджетния дефицит на САЩ с 1,1 трлн. долара за период от 10 години. Това е съобщил директорът на административно-бюджетното управление към Белия дом Джейкъб Лю, цитиран CNBC.

Президентът на САЩ Барак Обама е на път да намали наполовина бюджетния дефицит до края на първия си мандат, който изтича през 2012 година, допълни директорът.

Очаква се Обама да представи бюджета си пред Конгреса утре.

Той планира да осигури две трети от икономиите чрез орязване на разходите, а останала една трета - от приходи от данъци, включително чрез затваряне на няколко "данъчни вратички",
твърдят запознати източници.

Представител на Демократическата партия посочи, че разходите за Пентагона ще бъдат намалени със 78 милиарда долара за пет години, като това ще дойде от орязване на разходите за производство на военно-транспортните самолети С-17 (латинска буква - бел. ред.) и редица други проекти, в които военното ведомство вече не вижда необходимост.

Икономиите в размер на 1,1 трилиона долара за следващото десетилетие са над два пъти повече от споменатите 400 милиарда долара в словото "За състоянието на съюза", което президентът произнесе миналия месец, отбелязва Ройтерс.

Според новата оценка на американското правителство, публикувана в края на миналия месец, слабата икономика и законодателството за данъчни облекчения ще тласнат дефицитът до рекордните 1,5 трилиона долара тази година.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.