Пропускане към основното съдържание

ДПС иска реабилитация на Доган пред обществото

Надявам се решението на ВАС за Ахмед Доган да бъде прочетено по правилен начин от обществото,  да се сложи край на тази фалшива сага и опитите да се внушат на хората някакви изводи, които нямат нищо общо с истината.
Така говорителят и депутат от ДПС Камен Костадинов коментира пред БТА решението на ВАС , че липсва конфликт на интереси за космическите хонорари на Ахмед Доган.
Съдът беше сезиран от парламентарната комисия за борба с корупцията и конфликт на интереси, на която Камен Костадинов е член.
Попитан дали решението на съда ще реабилитира Ахмед Доган пред обществото, Костадинов отговори, че се надява, защото през последните няколко години са се правили опити да се изгради паралелен образ на лидера на ДПС, който няма нищо общо с реалния.
Според него дали решението на съда ще бъде оценено еднозначно и от другите политически сили, зависи от политическата култура и правната грамотност на тези, които го коментират.
Ротационният председател на комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси Валентин Николов вече изрази разочарованието  си от решението на съда. Той беше категоричен, че това ще даде възможност всички политици и публични личности да получават каквито искат високи хонорари.
Петчленен състав на Върховния административен съд реши, че няма конфликт на интереси по сигнала за получения от Сокола хонорар вразмер на близо 2 млн. лв. за хидроконсултации.
Освен това ВАС определи Народното събрание да плати на Ахмед Доган и направените от него разноски по делото в размер на 300 лв. Решението на съда е окончателно.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.