Пропускане към основното съдържание

Няма как да не се връщаме в миналото, нали плащаме!

„Казват: Борисов, стига си се връщал към миналото, но няма как, защото ние плащаме миналото и то с огромни пари“
„Казват: Борисов, стига си се връщал към миналото, но няма как, защото ние плащаме миналото и то с огромни пари“. Това каза премиерът Бойко Борисов, който връчи 6 споразумения на стойност 47 млн. евро безвъзмездна финансова помощ за изпълнение на мерки за енергийна ефективност на обекти в цялата страна.


Въпреки че не отиде в парламента по време на гласуването на четвъртия вот на недоверие към правителството, който отново беше неуспешен за опозицията, Борисов отбеляза, че вотът не е "минал". Иначе щяхме да дадем парите на следващото правителство, коментира Борисов.

Енергийната ефективност е приоритет на правителството, заяви премиерът, но не пропусна да добави, че това правителство е заварило много тежко наследство в сключените договори и в топлоцентралите, и в "зелените енергии". Огромни пари, които повишиха цената на тока, коментира Борисов.

Аз не съм виждал такива договори като тези за "Мариците" 1 и 3, където държавата няма никакви права, а само задължения, мотивира се премиерът.

"Не само че нямаме права, а там пише, че каквото и да стане, държавата е длъжна да го компенсира. Знаели са, че ЕК ще наложи праговете за въглеродните емисии и сега ние, българските данъкоплатци плащаме и въглеродните емисии на тези централи чрез цената на тока.", добави премиерът.

Премиерът разкритикува управлението на Варна заради слабата работа по европроекти, като сравни морската ни столица с Бургас.

Вече е видима разликата между тези два града и истински се надявам, че морската ни столица ще се поучи от Бургас, заяви Борисов и даде за пример морските градини на двата града.
Той се похвали още, че правителството на ГЕРБ усвоява 25 пъти повече европейски фондове от предишното.

„До края на годината отиваме към 40%, а до края на мандата ще отидем на 70-80% усвояване, много над средното за Европейския съюз“, продължи той.

„Средностатистическата грешка в проектите в Европа е 5 %, в България е 2 %, което означава, че административният капацитет и на държавата, и на общините, е нараснал в пъти“, отбеляза Борисов.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.