Пропускане към основното съдържание

Парламентът ще гласува днес вота на недоверие на кабинета "Борисов"

Народното събрание ще гласува днес вота на недоверие срещу кабинета "Борисов" заради провала на политиката в сектора "Сигурност"
Народното събрание ще гласува днес вота на недоверие срещу кабинета "Борисов" заради провала на политиката в сектора "Сигурност". Гласуването е насрочено за 9 часа и за да бъде успешно искането и правителството да падне, са необходими 121 гласа, с които опозицията не разполага.


Дебатите по петото искане на недоверие към правителството на ГЕРБ бяха във вторник следобед, но премиерът Бойко Борисов не се включи в тях. На разискванията управляващи и опозиция размениха взаимни обвинения кой е виновен за негативния доклад на Европейската комисия, който обхваща петте години от членството ни в ЕС при две правителства - на Станишев и на Борисов.

"Синята коалиция" обяви, че няма да участва в гласуването. От "Атака" казаха, че няма да подкрепят кабинета, но не уточниха дали ще гласуват с вносителите на вота на недоверие - БСП, ДПС и независими. Лидерът на левицата Сергей Станишев призова при представянето на мотивите на опозицията да иска оставката на кабинета, че всеки, който заема неутрална позиция, подкрепя ГЕРБ.

Досега правителството на Борисов преодоля успешно три вота на недоверие и веднъж парламентът му гласува доверие. Четвъртото искане на оставка на правителството - заради отказа от АЕЦ "Белене", беше провалено, след като депутатите от "Атака" изтеглиха подписите си и така и не се стигна до обсъждане и гласуване в пленарната зала.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.