Пропускане към основното съдържание

Четвърти вот на недоверие към кабинета "Борисов"

На извънредно заседание от 13 часа днес депутатите ще дебатират по четвъртия вот на недоверие.
На извънредно заседание от 13 часа днес депутатите ще дебатират по четвъртия вот на недоверие. В мотивите е посочено, че той е поискан заради "провал на политиката в областта на правосъдието и вътрешните работи".


Гласуването ще е в сряда - 24 часа след приключване на дискусията.

Искането за поредния вот на недоверие към управляващите от ГЕРБ беше внесено в деловодството на парламента на 19 юли /четвъртък/ от 74 народни представители от БСП, ДПС и независими.

Миналата седмица БТА заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Искра Фидосова беше категорична, че мнозинството не се притеснява от поредния вот.

Вече имахме три неуспешни вота на недоверие, припомни тя. От ДСБ вчера обявиха, че няма да участват нито в дебатите, нито при гласуването. В началото на днешното заседание в декларация тъмносините ще обявят своите мотиви и ще призоват партньорите си от СДС в ПГ на Синята коалиция също да "бойкотират" вота и да напуснат пленарната зала.

"Атака" е против ГЕРБ, защото не се справя с управлението. Няма да ги подкрепим на този вот, обяви лидерът на националистите Волен Сидеров.

Първият вот на недоверие /неуспешен/ - през октомври 2010 г., беше по инициатива на БСП и ДПС, заради политиката в сферата на здравеопазването.

Вторият, също неуспешен, опит за парламентарно бламиране на правителството на премиера Бойко Борисов, беше заради неуспеха на антикризисната политика. Той беше през юни 2011 г. и отново внесен от Коалиция за България и ДПС.

Месец след това - през юли миналата година, беше иницииран и третият, отново не минал вот на недоверие, за "провал на политиката по вътрешна сигурност и обществен ред, провалено членство в Шенген, полицейщина и нарушаване на основни човешки права". Той отново беше на КБ и ДПС.

В началото на април т.г. Коалиция за България и "Атака" внесоха искане за вот на недоверие към правителството заради спиране на проекта за АЕЦ"Белене" и провалената енергийна политика на България. По-късно съвносителите от "Атака" оттеглиха подписите си и така подписката беше анулирана, а вотът не се състоя.

В началото на миналата година мнозинството даде подкрепата си за управлението на ГЕРБ при гласуването на поискания от самия министър-председател Борисов вот на доверие.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.