Пропускане към основното съдържание

Искането на оставките на Цветанов и Младенов - мародерство

Реакцията на опозицията след атентата срещу израелските туристи на летището в Бургас в сряда е политическо мародерство
Реакцията на опозицията след атентата срещу израелските туристи на летището в Бургас в сряда е политическо мародерство, заяви депутатът от ГЕРБ и зам.-председател на парламента Анастас Анастасов пред БНТ.


По негови думи искането на оставките на вътрешния министър Цветан Цветанов и външния министър Николай Младенов след атаката е абсолютно безсмислено. Според Анастасов, който е и председател на парламентарната комисия по вътрешен ред, в момента службите за сигурност събират данни за атентата и чак след като те бъдат анализирани, може да се търси отговорност.

Оставките няма да решат проблемите, обясни Анастасов. Той все пак обясни, че ако след анализа се окаже, че има хора, които не са си свършили работата, те трябва да понесат своята отговорност.

По негови думи не може от един случай да се правят заключения за пробив на националната сигурност. Според Анастасов има държави, където системите за сигурност работят идеално и въпреки това има атентати. За пример той даде Израел, където по думите на депутата от ГЕРБ има много атентати, въпреки че имат една от най-добрите служби за сигурност.

Според председателя на парламентарната комисия по вътрешна сигурност работата на службите през последните години се подобрява.
Анастасов изрази недоумения защо в последно време основната тема на опозицията е реформата в Сектор “Сигурност“ е основна тема на опозицията при положение, че в последните 20 години никой не се е захванал да направи законодателни промени. Той припомни, че още с встъпването си в длъжност президентът Росен Плевнелиев е свикал Консултативен съвет за национална сигурност за сектор “Сигурност“.

Анастасов определи като абсолютно безсмислен и вота на недоверие, който бе внесен от БСП, ДПС и независими депутати в четвъртък.

Той е за проблемите във вътрешната сигурност и констатациите в доклада на ЕК за България, който бе оповестен в сряда. Анастасов е абсолютно убеден, че вотът няма да мине. По негови думи с този акт се цели атака срещу правителството.

Според депутата политизирането на доклада го лишава от смисъл. Анастасов, подобно на премиера Бойко Борисов, заложи на тезата, че всички парламентарни сили трябва да се обединят около констатациите на Брюксел и да бъдат единни в решаването на проблемите.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.